Knabbelaar

Zo iets liefs en met duizenden vertegenwoordigd in de tuin, in het wild op de berg, tussen stenen, tussen de prikkende planten, de distels, de lavendel, de tijm, de olieruikers en struiken door, laat het klein ding zich zien. Gekleurd en gestreept als een kabouter-orchidee richt het zijn telescoop met een oog op de directe omgeving. De onderzeeërs aan zeer droge wal. Niets om bang voor te zijn. Alhoewel mijn kleine kompaan vertelt me dat ze van mensen houden. Hè? Ja kijk dat oogje schiet een onzichtbaar pijltje af zodra je te dicht in de buurt komt en daarmee boort hij zich een gaatje in je schoen. De knabbelaar wordt gelanceerd en vindt zijn weg naar binnen. Maar zijn buikje is toch veel te klein voor mij? O nee hoor, hij doet er lekker heel lang over.Wie kan me iets vertellen over deze mysterieuze plant? Het blijkt familie te zijn van de vleesetende plant. Aha! Vandaar! Mijn kleine fantast heeft wel een beetje gelijk! Met de harige potjes trekken ze insecten aan. Aristolochia is de familie naam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s