whatanourday

Het lijkt vandaag na gisteren heel stil. Wat gebeurt er? Bezinning of stilte voor een afschuwelijke storm? Daar tussendoor schieten de beelden door mijn hoofd, hoor ik de enorme knallen, het gekreun van de dappere politieman op de stoeprand, die zijn daders recht in de ogen keek, de paniekstemmen ‘vite vite …. a gauche’. De profeet heeft gewroken wordt er geschreeuwd door twee mannen in het zwart gekleed nadat de redactie van het tijdschrift Charlie Hebdo onder zwaar vuur is genomen. Ik word overvallen met beelden.

Mijn dag staat op zijn kop net als toen na 09 11, waarvan de beelden ook nog op mijn netvlies staan, ik nog precies weet waar ik was toen het gebeurde. Wij allemaal, gelovig of niet gelovig, moslim, katholiek of atheïst ……  worden bedreigd maar tegelijkertijd bevrijd, want ineens weten wij het weer. We hoeven niet bang te zijn want VRIJHEID met respect voor de tegenstellingen is een godsgeschenk voor de hele wereld. Ik hou van een multiculturele samenleving. Jullie toch ook!

Charlie Hebdo will come out next week.

Je suis Charlie niet alleen vandaag maar alle dagen.

2 gedachten over “whatanourday”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s