Zondag

In de zuidelijke landen van Europa zijn de straten verlaten op zondag. Het zijn dé familie/vriendendagen. Er wordt met elkaar gegeten, meestal is dat een uitgebreide warme lunch. Veel mensen gaan hiervoor naar een restaurant. De jongere generatie gaat nu ook naar een shopping center om daar een snelle makkelijke hap te eten om vervolgens met elkaar naar de film te gaan. ’s Morgens wordt er gewandeld, gesport. Op Ilha de Faro , een heerlijk eiland, wordt zowel zomers als ’s winters veel gesport;  zeekanoën, surfen, kiten. De Portugezen zelf houden van hun stranden, hun Oceaan. ’s Zomers gaat dan ook bijna elke Portugees op zondag naar het strand. Vaak in grote groepen. Heel gezellig.

Door de stilte van de zondag ontstond de SaaieZondag. Ik begon vrienden uit te nodigen om samen met ons de SaaieZondag te komen vieren. Het is bijna een traditie vis klaar te maken. We maken mooie binnenlandse wandelingen. Soms blijven we gewoon een dag bij elkaar, genietend van de maaltijd, de warmte, het zwembad. Het plezier, de verhalen die we te vertellen hebben. Maken culturele tripjes verrijkt met een lekkere lunch, ’s avonds is er bijna geen restaurant open. De SaaieZondag vieren is een ritueel geworden waar ik van ben gaan houden. Nu is het niet zo dat we elke zondag bij elkaar komen  Een zondag met een boek doorbrengen is ook zo saai nog niet!

De zon schijnt. Op de achtergrond het EK schaatsen en de demonstraties in Frankrijk. Cheers Irene Wüst en Sven Kramers. Goud. We drinken een wijntje op het respect voor elkaar.

Vandaag stelt  Patricia de Rijck voor ‘zet een andere blogger in het zonnetje’. Leuk idee, ik ga dat vaker doen. Ik tip het persoonlijk blog van Aukje. De moeite waard om op de zondag eens in te duiken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s