Tip getipt TOP vraag

We zijn aan de 13e dag begonnen met: vraag het je lezers maar zoveel lezers heb ik nog niet. Binnen de groep stellen we elkaar steeds vragen om o.a. blogprobleempjes op te lossen. Vandaag verscheen deze vraag in de groep: welke tool gebruiken jullie voor een watermerk? Mijn foto’s worden gekopieerd. En ja hoor! Zelf ook al zo vaak geprobeerd en vandaag geleerd van Steve Patterson! Hoe creëer ik een watermerk en hoe zet ik deze in mijn foto’s? Erg duidelijk in beeld gebracht en beschreven. Huppatee aan de slag. Je moet wel Photoshop hebben.

Met één aantekening erbij dat ik minder blij ben met de verspreiding over de gehele foto. Dacht hiervoor een oplossing te hebben gevonden, maar helaas. Voor het patroon watermerk zet ik alles versimpeld op een rijtje. 

Menu: open een nieuw document van 800 x 600 pixels met de achtergrond transparant!

Bij gereedschap selecteer je de type letter. Bij de opties die je nu te zien krijgt kies je: het lettertype, de kleur (type D zodat deze kleur op de voorgrond komt) en de grootte. Kies voor text in het midden van foto.

Type de © informatie (windows: door de alt knop ingedrukt te houden gecombineerd met de cijfers 0169 krijg je ©). In mijn geval wordt dat: © 2015 Jel Bouman. En klik boven bij de opties vervolgens op ok.

Bewerken: kijk bij vrije transformatie om de tekst zo neer te zetten als je zelf wilt.

Afbeelding: klik verkleinen aan. Vink aan bij gebaseerd op: transparante pixels. Bij verkleinen: alle 4 de vakjes aanvinken. En klik op ok!

Bewerken: patroon definiëren. Geef je ‘patroon’ een naam en klik op ok!

Dan open de foto die je wilt voorzien van een watermerk, klik aan nieuwe laag (layer 1). Naar bewerken: vullen, kik het patroon aan dat je net gemaakt heb. En overvloei: modus: normaal.

Wijzig de blend modus zoals je die hebben wilt bij het lagen panel.

Laag: één laag maken en de foto opslaan als …… klaar!

Nu ben ik nog op zoek naar een eenvoudig copyright teken! Niet zo aanwezig als een patroon maar simpel eenmalig op de foto. Wie kan mij daarbij helpen?

Eén gedachte over “Tip getipt TOP vraag”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s