De lekkerste

Aioli

de heerlijkste de lekkerste de meest geurende knoflookmayonaise

Hiervoor heb je nodig ……….

  • 1 ei
  • zout
  • citroensap
  • 2 a 3 teentjes knoflook
  • ½ theelepeltje franse mosterd
  • Zonnebloemolie (GEEN OLIJFOLIE)

En nu ………

1 . Knoflook pellen en in een smalle maatbeker doen. Met een staafmixer deze teentjes even fijnhakken. 2 . Hierop een ei in zijn geheel voorzichtig laten vallen. 3 . Een scheutje citroensap toevoegen en een snufje zout  4 . ½ theelepeltje mosterd toevoegen  5 . Voorzichtig zonnebloemolie toevoegen tot ongeveer 350 of 400ml. 6 . Het geheel even laten rusten en dan voorzichtig de staafmixer op de gele dooier plaatsen. De staafmixer op de bodem laten en de mixer aanzetten. Indien er dikker mayonaise uit de gaten van de mixer komt de staafmixer, al draaiende, voorzichtig omhoog halen zodat alle olie opgenomen wordt. Als de mixer “lucht hapt” op en neer gaan zodat de knoflook goed verspreid wordt over de hele massa.

Deze saus smaakt overal lekker bij zonder de smaak van het andere eten te veel te beïnvloeden. Meestal is hij allang op tegen die tijd, maar we gebruiken een rauw ei dus: LET OP! NIET LANGER DAN 3 DAGEN IN DE KOELKAST BEWAREN!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s