Jakkes #laatjeverwennen

Mijn Braziliaanse buurvrouw vindt het de hoogste tijd voor een eigen gemaakte hoestdrank. Wat mankeer je? Waar heb je last van? Hoe slaap je? Een uurtje later krijg ik een pot aangereikt die met afgesloten dop al behoorlijk stinkt. Olijfolie, plantje uit de tuin, citroen, knoflook, uitjes heel fijn gesneden, oregano en nog veel meer kruidjes alles zorgvuldig samengesteld. Mijn eerste lepel viel mee. Bij de tweede dacht ik; wil ik dat nog wel? Bij de derde ging over mijn nek. En wat nu?

Ook raadde ze aan thee te zetten met laurier voor het slapen gaan! Dat is lekker! En ik doezelde zo m’n bedje in.

Vandaag krijg ik nog een drankje met groenten waarvan ze zelf al zegt: niet te drinken!

A minha vizinha (mijn buurvrouw) leerde van haar grootmoeder alledaagse kruiden te gebruiken om kwaaltjes te bestrijden. Ik lees dat de Braziliaanse gezondheidszorg een zeventigtal typische middeltjes opneemt in de openbare gezondheidszorg. Het land heeft een diepgewortelde cultuur van medicinaal gebruik van de planten. Ook nu telen en oogsten Braziliaanse vrouwen geneeskrachtige planten. Dus toch maar op mijn hoestdrankje vertrouwen? Ik besluit ter plekke om mijn vierde lepel hoestdrank in te gaan nemen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s