Home made(s)

Agriaõ is een medicinale plant en ik maak er een lekkere soep van of een soort van stamppotje. Het ziet er beetje uit als waterkers. Inderdaad goed voor hoesten en bronchitis. Ook voor jicht en reuma, bloedarmoede, koorts en nog veel meer.

Het is vrij eenvoudig een eigen hoestdrank te maken. Het voordeel ervan is dat je precies weet wat erin zit. Het is lekker en heeft geen bijwerkingen. Dat het lekker is ga ik mijn buurvrouw vertellen want dat vreselijke drankje van agrião door haar gemaakt drink ik nooit meer (zie voorgaande blog)!

Ik begin met Tijmsiroop want tijm heb ik binnen handbereik. En dat wat direct in je omgeving aanwezig is, is voor jou bestemd! Ik maak tijmthee door 20 gram tijm op 200 ml water te koken. Voeg 200 ml siroop van ruwe rietsuiker of 200ml honing erbij. Tijmsiroop verwijdt de luchtwegen. En smaakt goed. Ik breng een flesje naar de ‘overkant’.

Bij ons groeit er tijm op de berg!

Dan dit eenvoudige receptje om een hoestdrank te maken van citroen, honing en verse gember bij opkomende keelpijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s