Oorbellen en knoopjes #laatjeverrassen

Vandaag wordt Ju 19 jaar en ze woont in ons hart. Ze huppelde al als klein meisje over om te komen spelen, om te blijven slapen, ze hield van toneel, we zongen met elkaar. Dagenlang lag ze in het zwembad. Dat gaf haar rust, energie en een goed gevoel. En dan …. had ze trek in iets lekkers, trek in een warme lunch met frietjes of zoete aardappelen. Gek als ze was op fruit!

We hebben kersen in huis. Bijna allemaal dubbelen en uiteraard worden dat oorbellen. Het wordt een lunch met als toet; onze oorbellen, die door Ju in de strijd gegooid worden. Ze leert ons, zonder handen te mogen gebruiken, van de steeltjes knoopjes te maken in je mond. Voor mij onmogelijk. Het lukt me bijna één keer. Haar vriendinnetje blijkt een goeie concurrent. De twee meisjes hebben een klein uurtje geconcentreerd ‘in hun mond’ van de steeltjes knoopjes zitten draaien. Het is doodstil aan tafel. De spanning stijgt. Yes, tèdèéééèéè …… the winner is:

In Portugal is de zoete aardappel (batatas doces) bijna dagelijkse kost. Rijk aan vitamines (A,C,B6 en rijk aan mineralen als calcium, foliumzuur en kalium) en makkelijk klaar te maken. Vandaag krijg ik van Patrica de Rijck een blog van Miljuschka Witzenhausen getipt. Mijn oog valt direct op een recept met zoete aardappelen. Leuk blog trouwens!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s