Blue Monday #verwenjezelf Don’t feel blue

Door de eeuwen heen is blauw de kleur van de ether, van de wind, van de wateren en van de hemel. Klopt helemaal! Het is vandaag een heldere dag met veel wind. Ik laat me vandaag niet op andere gedachten brengen en ben de dag begonnen met een strandwandeling, genietend van de stilte en de uitgestrektheid. En van de strakblauwe lucht! Zonder blauw geen zon! Zonder wind en zon geen rode wangen!

Blauw de kleur van de keelchakra, van rust, afstand, waarheid, vrede, geloof, afkoeling. Kent ook een andere koude kille kant zonder enige warmte. Blauw kan zijn als ijs! De uitdrukking: “I feel blue”, betekent dat je je teruggetrokken hebt van de wisselwerking, van het kleurenspel met mensen, de natuur, de dingen om je heen. Opgesloten in je eigen huisje. Als dat aan de hand is dan raak je gedeprimeerd. Ik herken dat gevoel een beetje bij een te lange gebrekkige fysieke conditie zoals nu bijvoorbeeld door mijn aanhoudende verkoudheid, heeft ook nog eens alles met mijn keelchakra te maken. Ik ga er geen waarde aan hechten, want dan weet ik het ook even niet meer! Wat is er nu eerder de kip, het ei, Blue Monday of I feel blue?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s