Date #laatjeverrassen

In een grijs pak en leren handschoentjes aan, stapt J uit zijn auto. Wat een oudje, denk ik een beetje teleurgesteld. Aan de telefoon klinkt hij zo jong. ‘Hello good morning Mariëlle’. Ik loop hem tegemoet en wil de man een hand geven maar het ‘wij doen dat zo’ veranderde dat onmiddellijk in 3 kussen ‘op z’n Dutch’! What’s the problem?’ Ik leg hem uit dat ik het buitenalarm niet vertrouw omdat er een wifi-box is gestolen, binnen de alarmzone. We lopen samen rond het huis van mijn vriendin en kijken alle punten na. Klopt allemaal. Lijkt in orde. Mijn twijfel over aan en uit gaan we onderzoeken. Daarvoor gaan we het huis in, met een lichte buiging zegt hij ‘after you’. Af en toe raakt hij me even aan maar is vriendelijk en voorkomend. Ik zet het binnenalarm uit. Dan weer aan en dan moet ik met mijn afstandsbediening het buitenalarm aanzetten. Voor deze actie staan we samen opgepropt in een klein hoekje, uit het gezichtsveld van de ogen binnen, voor het paneel van alle druktoetsen. Ik schiet in de lach. En J geneert zich ‘het kan niet anders’ zegt hij met die hete aardappel in zijn keel. Op elkaar gedrukt wachten we gespannen af. Aan alle piepen te horen werkt het!

Nu weer uitschakelen want anders moeten we samen in dat hoekje blijven …. hahahaa. Hij belt zijn technische man met het verzoek een slotsignaal te geven aan het buitenalarm zodat ik weet dat het aan staat! En dan zie ik iets gebeuren wat ik niet verwacht van deze gentleman. Hij wordt ongeduldig naar zijn collega. Hij begint te hippen van het ene been op het andere. Kijkt mij aan met zijn ogen naar de hemel gericht. Ik wacht wel hoor, voor mij hoef jij je niet te haasten, laat ik hem weten. Hij eindigt plots het gesprek en vraagt direct naar het toilet. ‘Sorry Mariëlle ik heb te veel koffie op’. Maar eer ik voor hem het gastentoilet kan openmaken, staat hij ondertussen met z’n benen gekruist. En als klapper op de vuurpijl, rent hij het toilet in, laat de deur wagenwijd openstaan en maakt mij deelgenoot van zijn hoge nood. J je bent voor mij door de mand gevallen. Dat wordt niets tussen ons.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s