Ladies day

De wekker loopt vroeg af! We hebben de afspraak met elkaar te ontbijten om 9 uur, op verzoek van de kinderen worden dat pannenkoeken!  We zijn met zeven man vrouw sterk! Na het ontbijt splitsen we ons op, de dames gaan naar de tweedehandsmarkt in Quelfes, het is de 4e zondag in de maand,  en de heren gaan buiten spelen. De jeux de boulle ballen liggen klaar! We carpoolen onderweg, nog meer vrouwen! Onder de felle zon scharrelen we de hele markt over, het wordt steeds warmer! Kopen een enorme rozenkrans voor 3 euros. We vinden de jeux de boulle ballen waarvoor we eigenlijk gingen. Aangeschaft wordt een koffer om mee te nemen op een komende reis. En natuurlijk nog meer prullaria. Ik ga het dit jaar maar weer eens proberen en koop tomatenplantjes! En dan krijgen we honger want het is hard werken zo’n ochtend over de markt slenteren. We eten een broodje bifana, een typisch Portugese snack. Hapt makkelijk en hartig weg! Bifana is een lapje varkensvlees met daarbij brood, ui, sla eventueel ketchup, mayonaise en of mosterd.

Tweedehandsmarkten op elke zondagmorgen van de maand.

1e zondag: Estoi

2e zondag: Fuseta

3e zondag: São Bras

4e zondag: Quelfes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s