energie #laatjeverrassen

Dat is vreemd wakker worden met de woorden; vandaag ga ik in de tuin werken. Jee energie komt om de hoek kijken. Wat fijn na al die weken van hoest en proest, mispel en simpel. Met m’n neus in de wind, goed aangekleed, want het is sinds een dag grijs en fris, zwaai ik met de zaag, veeg ik aan en kom ondertussen op ideetjes. Fysiek bezig zijn op m’n eentje werkt voor mij als een meditatie. Ten eerste voelt het lekker voor mijn lijf. Ben tevreden met de aarde, voer gesprekjes met de planten en de schone stoep. Mijn hoofd raakt leeg, de wereld valt stil. Sommige bladen willen niet graag gezaagd dus gebeurt dat wat slordig. Dat moet volgens mij zeer doen. Dat zeg ik dan ook maar; ‘sorry even op je tanden bijten’. Of ‘dat doe ik een volgende keer anders’. Elk hoekje van de terrassen wordt aangeveegd. Ik krijg de kick van het zien dat het werkelijk opknapt. En ondertussen noteer ik in mijn hoofd opborrelende gedachten. Woensdag wordt tipdag, naast de saaiezondag nu ook een vaste rubriek. Deze kan ik inplannen. Dat is ook wel eens makkelijk. Ineens weet ik ook weer waar ik mijn reserve huissleutel heb weggelegd! Ik ga naar binnen en ja hoor daar ligt de sleutel. Ik bel iemand die ik al zolang van plan was te bellen. Het komt weer goed met mij!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s