Carnaval, eieren en verf

Veel bloot op z’n Braziliaans in de Carnavalsoptochten door de straten van Loulé. Aanstaande zondag is het weer zo ver en wat zijn de weervoorspellingen? We hebben wel eens een jaar gehad met kou en regen! Oh my God, al die opgezette tepeltjes, het kippenvel op armen, benen en billen. Zo zielig! Het weer ziet er voor dit jaar niet slecht uit. Geen regen iets aan de frisse kant!

Ik ben nooit een echte carnavalsvierder geweest. En nog steeds niet. Het is leuk om naar de optochten te gaan kijken maar ook dat valt tegen. De eeuwige rondjes van de parade samen met de Braziliaanse samba muziek winden niet op! De mannen genieten iets meer! Er staan weinig verklede mensen langs de straten. Het ontroert door de eenvoud. Ja dat wel. Iedereen is vrolijk, iedereen is een lang weekend vrij. Het is feest!  Het meest heb ik nog genoten van de ludieke optocht in Moncarapacho. Werkelijk aandoenlijk, dat dit nog bestaat.

Eieren en verf sinds vorig jaar verboden maar ….. er worden eieren naar ‘binnen’ gesmokkeld. Om het evenement te bekostigen worden straten afgesloten en entree, twee eurootjes, gevraagd. En daardoor kunnen de eieren verboden worden. Er wordt in tasjes gekeken, in zakken gevoeld. Elk kind, soms ook bij de ouders. Want je moet je voorstellen dat rauwe eieren door de straten vliegen. Kinderen bekogelen elkaar met eieren en verf. Ik heb er ook wel eens eentje tegen me aan geflatst gekregen. Ze slaan een eitje bovenop je hoofd stuk en maken zich als de wiedeweerga uit de benen. Een rotzooitje. Maar een lol dat de jongelui heeft! En helemaal als de politie ze nu ook nog probeert te pakken.

2 gedachten over “Carnaval, eieren en verf”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s