Vasten, blijven ze in de tas of ….. ? #laatjeverrassen

De Carnaval voorbij de vasten doet zijn intrede. Vroeger had ik een snoeptrommel. Jatte, ja want zo voelde dat, er zo af en toe een snoepje uit. Het idiote was dat tantes en ooms extra snoepjes uitdeelden voor in de vastentrommel. Dat is toch de kat op het spek binden. Voor mij wel hoor!

Maar nu, wat nu, 40 dagen zonder alcohol. Is dat wat? Ga ik de komende tijd de wijnvoorraad aanvullen met de meest heerlijke wijnen? En wie gaat mij daarbij helpen? Geen tante of oom in velden noch wegen te bekennen. Vrienden die komen eten?! Ja die brengen vaak een wijntje mee. Of de reclames? Of de prato de dia waarbij een wijntje wordt geserveerd? Ik geloof dat het moeilijk gaat worden. Ik heb nu al een reeks smoezen klaarstaan. Morgen hebben we eters. Overmorgen krijgen we vrienden op bezoek voor een week. Nou dan is het toch stom saai als ik er niet eentje meedrink. Toch heb ik twee klaar geleden een half jaar geen wijn gedronken. Dus ik kan het wel. Wilde afvallen! En als ik nu wacht met beginnen tot de vrienden weer terug naar huis zijn? Dan zijn het nog maar 40 min 10 dagen ooooh 30 dagen. Dat moet toch gaan lukken.

Onze gewoonte elke dag een glas of 2, soms wel 3, bij het eten is zo een gewoonte geworden. Ook bij de Portugezen is dat heel normaal. Er staat altijd wijn klaar. Bij de warme lunch (almoço). Bij de warme avondmaaltijd (jantar). Ze verbouwen natuurlijk ook zelf de heerlijkste wijnen. Bekend zijn de wijnen uit de Alentejo. Uit de Douro, uit de Ribajejo, rondom Setúbal en Palmera, ook daar wordt wijn verbouwd. In de Algarve ………. naast de deur dus!

A nossa saúde! Cheers! Proost!

Weet je, ik begin met één glas wijn per dag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s