Blogspiratie in Portugal

Hier komen de antwoorden op de vragen waar ik mijn inspiratie vandaan haal.

Volop inspiratie of loop je vaak tegen het zogenaamde writer’s- of bloggers block aan? Ik ben nu bijna 2 maanden dagelijks aan het bloggen. Sinds een dag of twee begint er iets te veranderen. Waar zal ik het over hebben? Maar heeft ook te maken met ‘hoe maak ik mijn blog interessant voor de lezer’. Tot nu toe heb ik me niet echt bezig gehouden met de lezer. Mijn foto’s blijven mijn beschermengeltjes als ik het even niet weet. Door het maken van foto’s kijk ik ook goed naar details, die anders ontgaan. Gelukkig word ik nog altijd bijna dagelijks verrast.

Als de woorden even niet uit je vingers komen; hoe voel jij je dan? Soms heel dom! Maar al snel grijp ik naar het fototoestel. Of ik ga iets fysieks doen, concentreer me op totaal iets anders. Dat helpt mij vaak om op ideeën te komen. Maar nu moet ik eerlijk zeggen dat  mijn schrijven nog niet van de hoogste kwaliteit is dus mijn hersens worden nog niet zo gepijnigd.

Hoe blijf je gefocust tijdens het uitwerken van een bericht? Dat kan ik heel goed. Als ik maar met rust gelaten wordt. Ik heb zo’n druk leven dat ik van de stilte hou tijdens het schrijven. Ik hou van de concentratie. Precies hetzelfde als met het leren van de Portugese taal. Ik ga zitten en kennelijk straal ik uit: stilte! Laat me met rust! En dan is de tijd van mij. Maar eerst de tijd vrij maken. Daar ligt bij mij het grootste probleem.

Welke brainstorm-techniek zorgt gegarandeerd voor blogspiratie? Foto’s. Strandwandelen. Tekenen. Stoepjes vegen ………… !!!!! Ik heb vanaf 2000 al mijn foto’s (op jaar, maand en dag) in mijn computer staan. Heerlijk om daar doorheen te bladeren en me door mijn eigen beelden te laten inspireren. Als ik er doorheen ga dan maak ik een nieuwe map aan waar ik voor dat moment de belangrijkste foto’s instop.

Helpt muziek je ook als je blogspiratie zoekt? Nee, ik werk het liefst in een stille ruimte omdat ik juist zo de stilte van de concentratie waardeer.

Waar ontstaan de beste ideeën? Ik hou van de natuur, daar kom ik tot rust. Even geen gebabbel, geen gevraag, geen moeten. Daar ben ik op mezelf, dan kom ik tot rust, dan geniet ik. En zie ik zoveel! Ook gebeurtenissen met mensen vind ik reuze inspirerend. Ik kan midden in de nacht wakker worden en opstaan om achter mijn computer te gaan zitten. De nacht wordt dan van mij. Daar borrelt het!

In welke inspirerende omgeving werk je graag? Ik werk alleen maar thuis. Dat is zo’n geweldige omgeving! Ik ben gehecht aan mijn eigen plekje met mijn eigen ‘rotzooi’ om heen. Ben ik onderweg noteer ik veel in mijn notitieboekje, dat ik altijd bij me heb en maak ik foto’s.

Heb jij ook een ware ‘blogbijbel’ op je bureau staan voor als je het even niet weet? Deze beginneling leest ‘meisje van de slijterij’ van Petra de Boeverre. Durf te delen …. staat er op de rand van mijn boekenplank geschreven met dikke viltstift. Het lezen van andere bloggers begin ik steeds leuker te vinden. Ik zal eerlijk bekennen, ik las nooit een blog todat ik mee ging doen met 365 dagen bloggen van Blogqueen Patricia de Rijck. Ik kwam natuurlijk wel eens toevallig op een blog wanneer ik iets opzocht. Schrijven kreng van Lisette Jonkman zou wel eens mijn tweede boek kunnen worden.

Welke bloggers inspireren jou? Ik word natuurlijk geïnspireerd door de Bloqqueen. Lees regematig een blog in Blogaholic. Ik moet wel van mezelf op de hoogte zijn van de weetjes van het hoe en wat met bloggen. Justliketotravel lees en kijk ik af en toe in. Mooie foto’s, kleurrijk. Ik hou van reizen. Veel door de bloggen heengaan helpt me ook door te gaan. Ik kijk m’n ogen uit naar de vormgeving waar ik zelf nog niet tevreden over ben. Dus elk blog inspireert me tot nu toe op allerlei verschillende manieren. Ongelofelijk wat een hoeveelheid aan lekkere recepten ik vind. Kom tijd te kort. Ook om te eten! Deze blogs zetten me wel aan tot weer meer inzicht in de specerijen. Ik ben best een goede kokkie al zeg ik zelf.  Altijd vers, niets uit blik. Lekker gekruid. Ik kijk regelmatig in food my favorite dish Ook de blogs met lekkers en niet te ingewikkeld vallen bij mij in de smaak. Van Lisanneleeft word ik vrolijk!

Het antwoord op de laatste vraag  Hoe zit het met andere bijzondere inspiratiebronnen? is lezen!

Ik nomineer om mee te doen aan deze Blogspiratie Tag:

Danielle Lakeman

Manou ik ben gewoon ik

Margot Broekhof 

Renova Dutch Naturalista

Lisanne Lisanne leeft

Niet genomineerd, maar wil je hem wel overnemen. Geen probleem. Als je een linkje achterlaat bij Blogqueen wordt je opgenomen in het overzicht. Zie je direct wie hem al wel / niet heeft ingevuld.

regels blogspiratie tag

  • Link naar deze blogpost
  • Gebruik als illustratie een afbeelding die je inspireert
  • Beantwoord alle vragen op jouw manier
  • Nomineer vijf andere bloggers en laat hen weten dat je ze genomineerd hebt.

6 gedachten over “Blogspiratie in Portugal”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s