Lang leve Pinterest #laatjeverrassen

Ik ben de laatste dagen afwezig geweest op mijn blog. Ben te druk in de weer met het voorjaar. De gasten komen eraan. Ik maak de tuin klaar. Zeem de ruiten. Alles straalt zomers. Gezellig! En ik ga Nederlandse les geven aan een vrouw met haar kinderen. Zij is getrouwd met een Belg en zij spreken geen woord Nederlands. Ik ben in de voorbereiding gegaan. Raad gevraagd bij een vriendin. Me verdiept in boeken. Hallo Hotel is leuk voor de kleintjes.

Hoe ga ik beginnen? Met veel expressie. Met beweging. Met zingen. Ik heb spelletjes opgezocht. De kinderen gaan natuurlijk ook naar school dus deze extra lessen moeten vooral vrolijk worden waardoor ze graag Nederlands leren. Al snuffelend op het internet ben ik de woordkaarten tegengekomen. En ja hoor om ze niet te vergeten, want ze zijn leuk, heb ik ze op Pinterest gepint. Errug handig! Heel blij mee! Ik denk maar zo, als ik dit, zoals Pinterest, Bloglovin, oooh en zoveel, allemaal leren kan, dan kunnen zij ook Nederlands leren! Ik heb er zin in.

Ik heb me laten verrassen! Jazeker. Ik blijf mezelf verrassen door mee te doen aan 365 dagen bloggen. Vandaag gaat het over Buzz, daar heb ik nu even geen tijd voor. Maar ooit ging het over Pinterest. Ben er schoorvoetend aan begonnen. En kom tot de ontdekking wat een leuke vorm van opslag het voor me is! Heb een nieuw bord aangemaakt: woordkaarten. Ben nog niet zo bezig met wat het allemaal zou kunnen betekenen voor anderen, volgers te vinden maar ik ontdek de voordelen.

Wie heeft ervaring in anderstaligen Nederlands te leren? Daar ben ik nieuwsgierig naar. Heb je misschien een wijze raad? Een leuke tip? Ik hoor ze graag allemaal.

2 gedachten over “Lang leve Pinterest #laatjeverrassen”

  1. good bezig Jel. Pinterest is verslavend merkte ik, maar heb er nu al een tijdje niks mee gedaan.
    tip: laat de kinderen plaatjes verzamelen en dan er iets over vertellen in het NL (als ze wat verder zijn natuurlijk) b.v. mijn ontbijt, hobby’s, wat heb ik gisteren gedaan etc.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s