Zonsverduistering #laatjeverrassen

Eerst de laskappen uit het atelier gehaald. Nog gauw even dit en dat en dan ineens hoor ik roepen, het is al begonnen. Huppatee het statief, de camera en om 08.35 uur maak ik de eerste foto. Fel wit licht schijnt op het terras. Hier en daar hoor ik nog een vogel. Sferen veranderen.

Het is stil, doodstil. Ook onze Khan en Saar laten zich niet één keer horen. De natuur is in ruste onder het vreemde licht.

We halen de herinnering op van de keer dat we in Nederland waren met de zonsverduistering. De wereld raakte toen ook onder de indruk. Muisstil onderwierpen wij ons allen aan het maanlicht.

Het is nog altijd stil. Tijd om even te lezen over de zonsverduistering. Want het blijft toch altijd weer vragen oproepen. Het is wel knus bij ons op het terras met ons drietjes. Met laskappen en een kop koffie fluisteren we elkaar toe. We gaan mee op in de natuur. Ssssst.

Alsof er de klok op gelijk is gezet. Het wordt een drukte van vogeltjes onder elkaar. Ik krijg er kippenvel van. En de zon schijnt weer.

2 gedachten over “Zonsverduistering #laatjeverrassen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s