Bem Vindo Primavera

Welkom Voorjaar! Ook al zie je grijs en valt er een bui. Ik ben helemaal gek van je! Je bent mooi, je ruikt lekker, je biedt mooie vooruitzichten, je bent mijn ideaal. Ja dat is voorjaar! Ja dat is voorjaar!

Ik heb de kriebels om nu eens extra aan de schoonmaakslag te gaan al gehad. Een maand geleden heb ik de terrassen van hun winterse gloed verlost, want het was zo mooi weer en aten we dagelijks buiten. Behalve gisteren toen het de eerste voorjaarsdag was. We rookten een visje en nodigden vrienden uit. Een goed begin van een periode waar iedereen weer naar buiten komt. De winterjas uitdoet.

De sarda is een makreelachtige vis. Gekocht voor 1,80 euro de kilo! Ongelofelijk toch!? Vreemd is dat de Portugezen zelf geen vis roken. We zouden op de markt moeten gaan staan, want ze vinden het heerlijk. Denken dat gerookte vis klaar gemaakt wordt in de haard dus alleen iets is voor de winter. We hebben onze simpele rookpot met veel trots geshowd en hoe leuk het is om op je terras een potje te hebben staan roken!

De eenvoud, de pure smaak van sla gecombineerd met bietjes, een glas bier of witte wijn, een stuk brood en een gerookt visje is zo heerlijk. En zo gezellig eten met elkaar. We zijn bofkonten! Dat besef ik heel goed. Het potje heeft de ruimte om gestookt te worden.

We vieren de SaaieZondag in de regen. We gaan met vrienden kaarten! Gezellig, lekker knus. En morgen? Dan schijnt de zon weer! Stijgen de temperaturen. Dus voorjaar laat maar vallen al die regen! We hebben het hard nodig voordat jij doorstoomt naar de zomer.

3 gedachten over “Bem Vindo Primavera”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s