Smullen maar met die pannenkoek

Nee geen gezonde pannenkoeken! We hebben zeker één keer per maand een ‘pancake dinner’ met de kindjes uit de buurt, ouders en ja wij smullen ook mee. Hiervoor staat in huis: de echte Hollandse stroop, poedersuiker, jam, honing. We bakken ze met spek. Vooral veel pannenkoeken met spek. Die vliegen eruit. Die met krentjes trouwens ook. Met kaas, ach die hebben zo hun vaste klanten maar worden niet gemist als ze er niet tussen zitten.

Het heerlijkst smaken ze als we de hele dag buiten hebben gespeeld onder de zon en de avond valt in. Tropisch buiten pannenkoeken eten! Lichtjes aan en smullen. Ja!

De grootste verrassing is als er gelogeerd wordt om een ontbijt pannenkoek te maken.

Daar gaat op: zoet, zoet, zoet! Portugese kinderen zijn gek op zoet! Neem nou deze; stroop met chocolade korrel en een roze korrel. Met zorg belegd. Rollen en uit de hand lukte niet. Dus netjes met mes en vork!

In het Portugees heet een pannenkoek:panqueca (zeg: pannekekka)

Nieuwsgierig wat de Portugezen ervan maken? Kijk dan maar eens hier. We kunnen niet zeggen dat het alleen maar een Nederlandse aangelegenheid is! Op naar het volgende pannenkoeken dinner! Dat zou eigenlijk vanavond moeten worden op deze pannenkoekendag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s