Opgedronken

Niet van de week, niet afgelopen maand, maar nu zo’n anderhalf jaar geleden ben ik begonnen met deze mand. Dopjes van flessen frisdrank, flessen mineraal en spuitwater, melkflessen, flessen fruitsap en flessen voor sportdrank en water worden gespaard voor het goede doel; rolstoelen voor gehandicapten. En kurk om er kurken(vlieg)gordijnen van te maken.

Wij zijn dol op de Portugese wijnen van goedkoop tot duur. Ze zijn vaak smakelijk. Ook de huis wijntjes in de karaffen in de restaurants zijn altijd goed! Voor 4,5 euro een liter huiswijn! Tegenwoordig is de wijn ook te koop in pakken van 5 liters. Een tapje is snel gedaan. Kan gevaarlijk zijn! Het is de gewoonte om met elkaar te eten en ja daarbij wordt ook wijn gedronken.

Ik heb een paar kurken uit de mand gevist.

Douro Prime een super wijn uit de Douro. Flessen met een verrukkelijke inhoud en met mooie etiketten en mooie namen; Inquieto en Tranquilo.

De kurk komt van de Inquieto Touriga Nacional 2009 DOC af. Deze rode wijn met houtopvoeding is voor 100% geproduceerd uit Touriga Nacional, een druif die algemeen bekend staat als Portugals rijkste druif. Wanneer we deze wijn schenken is het feest.

Borba wijn uit de Alentejo is altijd een welkom geschenk. Het plaatsje Borba ligt op zo’n 400 meter hoogte en in het centrum van de Alentejo. Een heerlijke regionale wijn (rood, wit en rosé).

Quinta Vale de Fornos organiseert ook events. Wine tastings! De Quinta ligt in het district Lissabon in Azambuja. De wijnen worden gemaakt met 2 nationale druifsoorten; Caslelão en Trincadeira en 2 internationale druifsoorten: Cabernet Sauvignon en Syrah. Lekker wijntje, niet mijn favoriet!

Deze wijn heb ik gekregen bij een etentje.  Sogrape Vinhos een wijnhuis met verschillende soorten wijnen en merken.

Dit is een kleine greep uit de grote hoeveelheid kurken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s