Mercado Markt Loulé

In Loulé is de markt in de hal in het centrum elke morgen open tot 12.30 uur voor vis en groenten, aardewerk en souvenirs.

De zaterdagmarkt in Loulé wordt drukbezocht. De bussen met toeristen rijden af en aan. Mij zie je daar niet zo gauw op zaterdag. Heel soms ga ik nog mee met vrienden die dit natuurlijk mee willen maken als ze bij ons logeren. Om de grote markthal verkoopt de lokale bevolking hun waar; groenten uit de horta’s (vergelijk dat maar met onze volkstuintjes), eigengemaakte verse kaasjes, hammen, verse eieren, de heerlijkste honing, honing van rozemarijn, van lavendel, van rozen, van tijm. Ik ben dol op honing. Ik begin ’s morgens al met honing door het ontbijt. Heel vaak gebruik ik honing bij dressings. Ik combineer honing met gember door het eten.

Naast de dagelijkse gewone markt organiseert de gemeente Loulé allerlei activiteiten in en rondom de hal. Een chocolade weekend. Alle bakkertjes, grootheden in de chocola laten dan hun producten zien en ook vooral proeven! Of er worden 3 dagen lang wereldhappen gemaakt en geserveerd. De komende tijd treden de chef koks uit de Algarve er op! Vandaag wordt de eerste workshop gehouden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s