Helene zus van Simone de Beauvoir

Helene de Beauvoir  

schildert net zo mooi als haar zus Simone schrijft! Althans dat staat geschreven. Helene komt in 1940 voor een maand naar Portugal. Ze is geboeid en geïnspireerd door het heldere licht. Haar verblijf duurt 5 jaar vanwege de 2e wereldoorlog. Zij trouwt in 1942 met een vriend Lionel de Roulet, een leerling van Sartre. Zij exposeert in dat jaar in Leiria met een Empire schilderkunstige oeuvre.

In 1943 maakt Helene grote artistieke muurschilderingen en werkt met teksten over hedendaagse kunst, met boekbesprekingen en illustraties in het tijdschrift “Afinidad, Revista de Cultura-Francesa Luso”. In februari, houdt zij een solo-expositie van de Portugese landschappen met catalogus in het Nationaal Museum. In 1944 is het werk van Helene te zien tijdens een tentoonstelling in Lissabon.

In 1946 richt zij de Aliance Française op in Faro, waar ik haar schilderij “Algarve” vond. Ik vind het niet mooi. Het trekt wel mijn aandacht! Het heeft een eervolle plaats aan de muur in het enorme trappenhuis. Je komt er vanzelf langs. De Aliance Française in Faro is een leuke en gezellige plek om te bezoeken. Ik ben er altijd van harte welkom. En er is altijd wel iemand die met een nieuwtje komt. Er wordt gefilmd. Er worden cursussen gegeven. 1x per jaar is er in het grote theater in Faro, O Teatro das Figuras, een Franse filmweek. Ja hoor de Aliance Française in Faro draagt zeker op cultureel gebied een aardig steentje bij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s